Аеропорт «Ужгород» знову приймає рейси після тривалої перерви

Читать на русском
Аеропорт «Ужгород» відновив прийом рейсів після дворічної перерви - перший регулярний рейс за маршрутом Київ - Ужгород був виконаний 2 червня авіакомпанією Windrose.

Аеропорт «Ужгород» знову приймає літаки після дворічної перерви - перший регулярний рейс за маршрутом Київ - Ужгород був виконаний 2 червня авіакомпанією Windrose.

Про це повідомляє пресcлужба аеропорту «Бориспіль».

Як зазначив директор аеропорту «Ужгород» Олег Кочерга, першим рейсом до Ужгорода скористався 51 пасажир, а назад до столиці полетіли 30 пасажирів. За його словами, рейси відбуватимуться в понеділок, середу і п'ятницю.

Аеропорт – у кожну область: повітряні ворота яких українських міст потребують реконструкціїВідновити аеропорт у кожному облцентрі обіцяв перед виборами кандидат у президенти Володимир Зеленський. Поки що справи просуваються не надто швидко. Ми вирішили розібратися, в якому стані аеропорти зараз, щоб було простіше стежити за виконанням обіцянки.

Вартість квитків в середньому становить 3000 гривень в обидва боки.

Відзначається, що також ведуться переговори щодо чартерних рейсів до Туреччини, Єгипту, Хорватії та Чорногорії.

Аеропорт не працював фактично із 2016 року, не беручи до уваги кількох місяців у 2019 році, коли рейси намагалася виконувати авіакомпанія «Мотор Січ».

Також з 5 червня 2021 набуває чинності угода між Кабінетом міністрів України і урядом Словаччини про визначення умов використання певної частини повітряного простору Словацької Республіки в зв'язку з наданням послуг з обслуговування повітряного руху призначеним українським провайдером аеронавігаційного обслуговування в Міжнародному аеропорту «Ужгород».

За інформацією відомства, національна авіакомпанія «Роза Вітрів» розпочне виконання регулярних рейсів на аеродром міста Ужгород з 1 червня.

«Слово і діло» пропонує подивитися, в якому стані українські аеропорти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: