Бойовики розміщують на Донбасі танки і «Гради» – ОБСЄ

Читать на русском
Бойовики на Донбасі розміщують танки і Гради на окупованій території Донецької області, а також на лінії відведення важкого озброєння.
Getty Images

Бойовики на Донбасі розміщують танки і «Гради» на окупованій території Донецької області, а також на лінії відведення важкого озброєння.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

В ОБСЄ повідомляють, що Місія виявила 1 реактивну систему залпового вогню, розміщену в порушення ліній відведення в непідконтрольному уряду районі Донецької області. Йдеться про одну реактивну систему залпового вогню «Град» (БМ-21) 122 калібру. Її виявив патруль ОБСЄ в селищі Олександрівське.

«Місія зафіксувала 1 реактивну систему залпового вогню, розміщену в порушення ліній відведення в непідконтрольному уряду районі Донецької області, в зоні, де згідно з пунктом 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року, розміщення важкого озброєння і військового обладнання заборонено», – зазначають в повідомленні.

Вихід із глухого кута: як зміниться стратегія деокупації Донбасу та КримуПрезидент України їде до Німеччини та США, в Кремлі пишуть програмну статтю, а міністр МВС Арсен Аваков йде у відставку. Як ці події вплинуть на деокупацію Донбасу та Криму – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Крім того, в цьому ж селищі Олександрівське за лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння СММ виявила 3 танки на полігоні в непідконтрольному уряду районі Донецької області.

У звіті уточнили, що три танки невстановленого типу спостерігачі виявили за допомогою повітряного спостереження.

Нагадаємо, бойовики проросійських окупаційних банд який день заважають спостерігачам СММ ОБСЄ виконувати свою роботу з контролю ситуації на Донбасі. Тепер поплічники окупантів не пускають членів СММ через КПВВ і виставляють їм умови проїзду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: