Встановлено новий ліміт на переказ грошей без фінмоніторингу

Читать на русском
Перекази грошей в Україні. Анонімно можна перевести до 5 тисяч гривень за один раз на банківський рахунок або карту.
фото з відкритих джерел

Верховна рада ухвалила в цілому законопроект, який дозволяє українцям здійснювати грошові перекази на суму не більше ніж 5000 гривень без фінансового моніторингу.

Відповідні зміни до законодавства на засіданні 9 вересня підтримали 315 народних депутатів.

Як змінювався обсяг грошових переказів усередині України останні 5 роківПротягом останніх п'яти років спостерігається тенденція зростання обсягу грошових переказів в межах України.

«Фінансовий моніторинг зараз не поширюється на перекази на суму 4999 гривень, а переказ на одну гривню більше, тобто на суму 5000 гривень уже підлягає заходам фінансового моніторингу. Зазначений факт призводить до незручностей для користувачів платіжними терміналами самообслуговування, які не мають точної суми в зазначеному розмірі 4999 гривень і відповідно не мають змоги здійснити грошовий переказ шляхом внесення готівкових коштів на суму 5000 гривень», - наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, рішення про введення фінмоніторингу на перекази, що перевищують 4999,99 грн, було ухвалене Радою наприкінці 2019 року в законі «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: