Обсяг грошових переказів заробітчан в Україну почав зростати

Читать на русском
У перші два місяці 2021 року показники грошових переказів в Україну були нижчі, ніж в минулому, але в березні цифри різко виросли.
Фото з відкритих джерел

У перші два місяці нинішнього року показники грошових переказів в Україну були нижчі, ніж в минулому, але в березні цифри різко виросли.

Такі дані наводить Національний банк України.

У березні обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону зріс на 15% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 1,087 млрд доларів.Всього за перший квартал 2021 року в Україну надійшло 2,905 млрд доларів, що на 1,1% більше, ніж роком раніше (2,873 млрд доларів).

Аналізуємо виконання президентської програми: повернення українців з трудової міграціїЗеленський у програмі обіцяв створити умови, щоб в українців за кордоном виникло бажання повернутися додому. Розбираємося, як виконується обіцянка.

Зазначається, що неформальними каналами в Україну було переведено 1,056 млрд доларів, що на 217 млн ​​доларів менше, ніж за цей же період роком раніше (1,273 млрд доларів).

Нагадаємо, Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування провела підрахунок і зробила висновок про те, що близько 5 млн українців змушені працювати за кордоном в різних країнах світу і при цьому приблизно 50-60% з них працюють нелегально.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: