У Раді сталася штовханина між Тищенком та Леросом

Читать на русском

У четвер, 9 вересня, народні депутати Гео Лерос та Микола Тищенко поштовхалися в Верховній раді.

Як видно на оприлюдненому відео, яке оприлюднив депутат Євген Шевченко в Тelegram, а також УП, Тищенко зірвав виступ з трибуни Лероса, де той говорив про «вагнерівців» та закликав президента Володимира Зеленського звітувати у парламенті.

Тищенко напав на Лероса в Раді після критики ЗеленськогоУкраїнська правда

Лерос заявив, що українцям цікаво знати, «хто злив цю спецоперацію».

Раніше радник глави ОПУ Михайло Подоляк заявив, що сюжет американського телеканалу CNN, в якому висвітлюється тема зриву операції із затримання в Україні бойовиків «ПВК Вагнера», а також стверджується, що українським спецслужбам допомагало Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США, зрежисований в Кремлі.

Нагадаємо, 8 вересня американський телеканал CNN опублікував сюжет про розслідування скандалу зі зривом операції із затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

Зрив спецоперації проти «вагнеровців»: що відомоСпецоперація із затримання «вагнерівців» зірвалася через витік інформації. Хронологія скандалу – на відео «Слово і діло».

У липні 2020 року в Білорусі затримали понад 30 найманців, серед яких були бойовики, які воювали на Донбасі. Україна посилала запит на їх екстрадицію, але Мінськ вирішив видати їх Москві.

Відразу після цього з'явилася інформація, що це була операція спецслужб. Нібито Україна залучила бойовиків на авіарейс з Мінська в Стамбул для подальшої доставки на роботу в Південній Америці. Передбачається, що літак міг би сісти в Києві, а найманців би заарештувала українська сторона.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: