Світовий банк готовий виділити Україні 230 млн дол на боротьбу з COVID

Читать на русском
Світовий банк готовий виділити Україні 230 мільйонів доларів в рамках глобальної ініціативи COVAX.
mof.gov.ua

Світовий банк готовий виділити Україні 230 мільйонів доларів в рамках глобальної ініціативи COVAX. Фінансування може надійти до грудня цього року.

Про це йшлося під час зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з представниками Світового банку, повідомляє пресслужба Мінфіну в четвер, 9 вересня.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Сторони обговорили виділення додаткового фінансування на боротьбу з пандемією COVID-19, реформи фінансового і банківського сектора, реалізацію пенсійної реформи в Україні та умови отримання Другої позики на політику розвитку в сфері економічного відновлення», - йдеться в повідомленні відомства.

Зокрема, регіональний директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Бенерджі зазначив, що банк готовий виділити Україні 230 млн доларів до грудня 2021 року в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Нагадаємо, у липні Україна отримала 350 млн доларів від Світового банку. Кошти вирішили витратити на розвиток економіки в період пандемії і соціальну підтримку вразливих верств населення.

Після цього голова МОЗ Віктор Ляшко анонсував, що Світовий банк може виділити Україні 150 млн дол на боротьбу з COVID-19.

У серпні Україна отримала від МВФ безповоротно 2,7 млрд доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: