ВАКС зобов'язав Венедіктову порушити справу стосовно нардепа Новинського

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув скаргу заявника на бездіяльність очільниці Офісу генпрокурора і зобов'язав її відкрити справу.
Вадим Новинський

Вищий антикорупційний суд зобов'язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову порушити кримінальне провадження за фактом можливого протиправного заволодіння майном і надання неправомірної вигоди народним депутатом Вадимом Новинським.

Таке рішення 12 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На думку заявника у справі, Новинський протиправно захопив заставне майно державного Укрексімбанку, не повернув кредитів на суму 1,7 млрд грн, організував фіктивне банкрутство з метою виведення активів та ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах. До того ж, як вважає заявник, Новинський нібито роздав хабарі службовим особам відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпропетровського міського управління юстиції, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві та посадовим особам, які розслідують справу про заволодіння часткою в статутному капіталі ТОВ «Амстор Трейд».

Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав Венедіктову порушити кримінальне провадження.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно посадовців «Енергоатому». Також антикорупційний суд зобов'язував Національне бюро порушити справу стосовно посадовців Дніпра.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: