ВР схвалила законопроект про індустріальні парки

Читать на русском
Верховна рада на засіданні у вівторок, 7 вересня, ухвалила законопроект про індустріальні парки.
фото з відкритих джерел

Верховна рада на засіданні у вівторок, 7 вересня, прийняла законопроект про індустріальні парки.

Документ №4236 підтримали 290 депутатів.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 7-10 вересняЩо Верховна рада розглядатиме в перший тиждень роботи, на чому наполягають фракції та групи – в матеріалі Слово і діло.

У законопроекті сказано, що в індустріальних парках зможуть розміщуватися такі об'єкти, як офіси керівних компаній учасників індустріальних парків, фінансові, рекламні і маркетингові установи, освітні установи, зокрема дошкільні, наукові парки, акселератори, інноваційні лабораторії, зали для конференцій, пожежні частини, складські приміщення та об'єкти логістичної інфраструктури, а також низка інших об'єктів.

Документ передбачає повну або часткову компенсацію відсоткової ставки за рахунок бюджету по кредитах на облаштування і ведення господарської діяльності в індустріальних парках для їх учасників.

Також передбачається фінансування на безповоротній основі облаштування індустріальних парків, забезпечення будівництва об'єктів суміжній інфраструктури - доріг, ліній зв'язку та інших комунікацій, необхідних для роботи таких парків.

Законопроект також передбачає компенсацію витрат за рахунок державного і місцевих бюджетів на підключення і приєднання до інженерно-транспортних мереж.

Уряд має в держбюджеті-2022 виділити не менше 2 млрд грн для норм цього законопроекту.

Зазначається, що учасниками індустріальних парків зможуть бути ІТ-компанії, підприємства переробної промисловості, переробки промислових та побутових відходів (крім поховання відходів), а також суб'єкти науково-технічної діяльності. При цьому на території таких парків не може бути розміщене виробництво підакцизних товарів, крім виробництва автомобілів, мотоциклів, причепів та ряду інших транспортних засобів.

Нагадаємо, 7 вересня стартувала шоста сесія Верховної ради. Також сьогодні відбулася погоджувальна рада фракцій і груп.

Завтра у парламенті пройде позачергове засідання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: