Тихановська записала нове звернення на підтримку «Маршу Героїв»

Читать на русском
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська записала відеозвернення на підтримку учасників Маршу Героїв, який запланований на 13 вересня.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська записала відеозвернення на підтримку учасників «Маршу Героїв», запланованого на 13 вересня.

Відео оприлюднив Telegram-канал її пресслужби 12 вересня.

Позиція України щодо ситуації в Білорусі: яку роль міг би відіграти КиївУкраїна могла б зіграти важливу роль у поваленні режиму Лукашенка, вважає білоруський опозиційний політолог.

«Кожного дня у нашого народу народжуються справжні герої. Наприклад, Марія Колеснікова, яка рве паспорт, і дає відсіч прямо на кордоні. Вона буквально зламала систему і довела, що наша боротьба справжня. Або наші діджеї змін, які стали символом нескореності чужій волі. Не забудемо і хлопців з ОСВОД, які просто роблять свою роботу і допомагають людям, незважаючи на всі наслідки. А шахтар Юрій Корзун, який приковує себе наручниками до шахти, показуючи нам, що робітники - це не особисті раби Лукашенка? Окремо варто виділити рятувальника з МНС, який відмовляється знімати національний прапор», - заявила Тихановська.

За її словами, білоруси вже стали героїчним народом.

«За останній місяць ми стали воістину героїчним народом. Я знаю, що в неділю планується Марш Героїв. О 14:00 в Мінську і регіонах. І я всіх підтримую, хто планує туди прийти. Ми продовжуємо боротьбу за свободу і разом «Живи Білорусь», - додала Тихановська.

Нагадаємо, в Білорусі вже понад місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переміг Олександр Лукашенко.

У МВС Білорусі розповіли, скільки осіб затримали на акціях протесту 11 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: