У Києві знесли монумент на честь дружби з Москвою

Читать на русском
У столиці демонтували пам'ятник на честь дружби Києва і Москви, який був встановлений у сквері по вулиці Маршала Якубовського, 8.
kmr.gov.ua/uk

У столиці демонтували пам'ятний знак на честь дружби Києва і Москви, який був встановлений у сквері по вулиці Маршала Якубовського, 8.

Про це повідомила пресслужба Київської міськради.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

У мерії уточнили, що комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Голосіївського району, на балансі якого знаходився монумент, виконало рішення Київської міської ради від 8 липня 2021 року.

Депутат Київської міської ради Аліна Михайлова уточнила, що зараз пам'ятник зберігається у Голосіївській РДА та повинен стати експонатом майбутнього музею тоталітаризму.

Як відомо, пам'ятник на честь дружби Києва і Москви був встановлений у серпні 2001 року. Тоді Голосіївський район називався Московським. У 2015 році активісти розмалювали монумент в синьо-жовті кольори. У липні цього року Київська міська рада після численних звернень мешканців столиці ухвалила рішення про демонтаж монумента.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін вважає нинішні відносини з Україною ненормальними. Він розраховує на їх нормалізацію у повноформатному масштабі, і що це станеться «рано чи пізно».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: