У Москві відбулася акція за свободу ЗМІ

Читать на русском
У Москві люди вийшли на акцію протесту проти закону про іноземних агентів та на підтримку ЗМІ і журналістів, яким влада РФ присвоїла цей статус.
Getty Images

У Москві люди вийшли на акцію протесту проти закону про «іноземних агентів» та на підтримку ЗМІ і журналістів, яким влада РФ присвоїла цей статус.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На акцію протесту в суботу, 4 вересня, у Москві зібрались близько 100 осіб. У виданні зазначають, що офіційно вона мала формат зустрічі кандидатів у депутати з виборцями, оскільки провести запланований на цей день мітинг не дозволила мерія Москви.

Мітинг до 500 осіб хотіла організувати Незалежна профспілка журналістів. Попередньо вони намагались узгодити проведення акції з місцевою владою, однак отримали відмову.

«Організатори мітингу опротестували його в трьох московських судах і звернулися до кандидатів у депутати від декількох партій з проханням підтримати проведення акції», – зауважують в повідомленні.

У зустрічі з виборцями брали участь декілька кандидатів в депутати Держдуми, які пообіцяли присутнім у разі свого обрання домогтися прийняття поправок до закону про «іноагентів».

Зазначимо, 20 серпня Мін’юст Росії вніс до списку ЗМІ «іноземних агентів» телеканал «Дождь» і видання «Важные истории» та співдружність журналістів «Четвертая власть».

Нагадаємо, у Москві біля будівлі ФСБ Росії 21 серпня пройшли пікети журналістів на захист свободи преси і проти визнання ЗМІ «іноземними агентами». Декілька журналістів затримали та потім викликали на судові засідання за звинуваченням у порушенні правил проведення протесту – це адміністративне правопорушення, яке може призвести до штрафів у розмірі до 270 доларів для кожного із них.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: