Байден відвідав затоплений Новий Орлеан

Читать на русском
Президент США Джо Байден відвідав постраждалий від урагану Іда Новий Орлеан і пообіцяв його жителям грошову допомогу.
фото Evan Vucci / AP

Президент США Джо Байден відвідав постраждалий від урагану Іда Новий Орлеан і пообіцяв його жителям грошову допомогу.

Про це повідомляє NBC News.

Ураган «Іда» в США: знеструмлені міста, повалені дерева та зруйновані будинкиМайже мільйон мешканців американського штату Луїзіана та тридцять тисяч жителів сусіднього Міссісіпі залишились без електроенергії через ураган Іда.

Байден повідомив, що кожен житель штату Луїзіана отримав по 500 доларів в якості разової допомоги. Всього на ці цілі було витрачено 100 мільйонів.

Президент США також розпорядився використовувати стратегічний нафтовий резерв країни. Це дозволить уникнути браку пального у постраждалих від урагану районах.

Крім того, глава Білого дому нагадав про свою пропозицію щодо модернізації інфраструктури країни. На його думку, цей план допоможе поліпшити готовність до протистояння стихійним лихам у майбутньому.

Як повідомляється, місцева влада обіцяє відновити електропостачання міста до 8 вересня.

Понад 25 тисяч робочих з 40 штатів намагаються полагодити 14 тисяч пошкоджених опор електропередач, понад 2,2 тисячі пошкоджених трансформаторів і інших об'єктів інфраструктури.

Нагадаємо, у США кількість жертв урагану Іда досягла 46 осіб. А в самому Новому Орлеані, багатьох жителів якого евакуювали через ураган Іда, почастішали випадки мародерства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: