Ураган «Іда» в США: знеструмлені міста, повалені дерева та зруйновані будинки

Читать на русском
Майже мільйон мешканців американського штату Луїзіана та тридцять тисяч жителів сусіднього Міссісіпі залишились без електроенергії через ураган Іда.
Steve Helber / AP

Майже мільйон мешканців американського штату Луїзіана та тридцять тисяч жителів сусіднього Міссісіпі залишились без електроенергії через ураган «Іда».

Як повідомив енергетичний провайдер Entergy, кілька днів піде на те, щоб виявити всі пошкодження та ще більше часу на відновлення постачання електроенергії в регіон.

Через негоду в Україні знеструмлено 229 населених пунктівЧерез негоду знеструмлені населені пункти у 3 областях. Загалом без світла їх 229. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Одним із перших стихія зруйнувала містечко Порт-Фуршон поблизу Нового Орлеана. У штаті повідомляють про одного загиблого: на будинок чоловіка впало дерево.

Також десятки будівель затопило. У понеділок стихія дещо вгамувалась, проте дощі не припиняються: влада штату вже попередила, що дамби можуть не втримати потоки води. На південному сході штату рівень опадів зріс до 25-45 см, пише hromadske.

Синоптики передбачають, що тепер стихія далі рухатиметься країною через штат Міссісіпі.

Нагадаємо, 16 років тому Луїзіана вже потерпала через ураган «Катріна». Тоді загинуло більш як 1 800 людей. Після цього в штаті встановили захисну систему насосів, дамб і протипаводкових бар’єрів.

Також ми писали, що нафта дешевшає через ураган «Іда».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: