Україна може розраховувати на отримання сучасної зброї від США – експерт

Читать на русском
Ніхто не заборонить Україні використовувати отримане озброєння на лінії розмежування на Донбасі
Ілюстративне фотоReuters

Україна може отримати від США сучасне озброєння та оснащення завдяки тому, що уклала зі Штатами угоду про оборонне співробітництво.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Візит Зеленського до США: що дасть Україні угода про оборонне партнерствоУ рамках візиту Зеленського до США було підписано угоду про стратегічну основу оборонного співробітництва. Що саме передбачає ця угода та чому вона важлива для обох сторін, читайте у матеріалі Слово і діло.

«З військової точки зору ми просунулися вперед. Ми тепер маємо не просто протоколи, угоди, меморандуми, ми маємо договірні відносини з США у військово-технічному співробітництві за межами НАТО, тобто прямі відносини. Договір накладає обов'язки на кожного з підписантів. Він рамковий, і в рамках цього договору ми тепер можемо домовлятися про постачання військово-технічного майна, в тому числі й зброї. Я вважаю, в такому випадку це сприятиме тому, що ЗСУ можуть отримати як сучасне військово-технічне обладнання, так і сучасну зброю» - розповів він.

Жданов додав, що ніхто не заборонить Україні використовувати отримане озброєння на лінії розмежування на Донбасі при настанні там критичної ситуації.

Нагадаємо, за підсумками візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона Україна і США випустили спільну заяву, яка стосується стратегічного партнерства двох держав. У ньому визначаються основні напрямки співпраці Києва і Вашингтона на найближчі роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: