Президент затвердив Стратегію економічної безпеки України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський затвердив ухвалену РНБО Стратегію економічної безпеки України до 2025 року.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент Володимир Зеленський затвердив ухвалену РНБО Стратегію економічної безпеки України до 2025 року.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в середу, 11 серпня.

На посаду голови Бюро економічної безпеки відібрали 12 кандидатівКомісія визначила 12 кандидатів на посаду директора Бюро економічної безпеки. Трьох з них подадуть на розгляд до Кабміну.

Згідно з документом, національні інтереси України - це сталий розвиток економіки, інтеграція в європейський економічний простір і розвиток рівноправного економічного співробітництва з іншими країнами.

При цьому стратегічний курс в сфері забезпечення економічної безпеки має два взаємопов'язаних напрямки: розвиток і безпеку.

У сфері безпеки важливе місце займають виклики, пов'язані зі збройною агресією Росії і тимчасовою окупацією частини території України.

«Руйнування економіки України є свідомою й цілеспрямованою дією Російської Федерації та одним з методів гібридної війни, оскільки зруйнована економіка продукує незадоволеність владою, трудову міграцію, соціальну напругу в суспільстві та підриває довіру до влади. При цьому широко використовуються економічні інструменти впливу, до яких, зокрема, належать санкції щодо українських товарів і послуг та використання впливу на інші держави з метою ухвалення рішень, що суперечать основним національним економічним інтересам України», - сказано в повідомленні.

Крім того, стратегія враховує основні виклики і загрози у сфері економічної, фінансової, виробничої, зовнішньоекономічної, інвестиційно-інноваційної та макроекономічної безпеки України.

Стратегія ставить завдання - забезпечення стійкості до зовнішніх і внутрішніх викликів і загроз, збереження і розвиток економічної могутності країни, а також забезпечення економічної незалежності України та здатності до захисту національних економічних інтересів, зокрема в високотехнологічній сфері.

Нагадаємо, Україна до Дня Незалежності отримає понад 2,7 млрд доларів від МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: