Розпуск Ради: Зеленський запевнив, що не впливатиме на рішення КСУ

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський впевнений у законності виданого ним указу про розпуск Верховної ради і позачергові вибори до парламенту.

Президент України Володимир Зеленський впевнений у законності виданого ним указу про розпуск Верховної ради і позачергові вибори до парламенту.

При цьому він не має наміру впливати на Конституційний суд при розгляді його указу. Про це глава держави сказав під час візиту до Франції, повідомляє «Слово і Діло» в понеділок, 17 червня.

Яке рішення може ухвалити КСУ, щоб дострокові вибори все-таки відбулисяКСУ ще не виніс своє рішення щодо указу Зеленського про розпуск Ради, а Тимошенко вже радить Зеленському проводити дострокові вибори за будь-яких висновків суду.

«Мені здається, що рішення Конституційного суду буде однозначним. Я вважаю, що ми все робили за законом. Я розпустив Раду і за законом, і за запитом суспільства, і думаю, що таке рішення і буде. Я навіть і не думаю, що буде інше рішення», - сказав Зеленський.

Відповідаючи на питання журналіста про те, як він буде реагувати, якщо теоретично КСУ визнає указ про розпуск Ради неконституційним, Зеленський сказав: «Давайте дочекаємося рішення. Вони і так затягують, мені здається. Але головне, що я не хочу впливати на суд».

Нагадаємо, 11 червня Конституційний суд України почав розгляд законності розпуску Верховної Ради президентом Володимиром Зеленським. На початку засідання глава держави виступив з невеликою промовою, після чого пішов.

Також повідомлялося, що судді КСУ поки не визначилися, яка дата відповідно до закону, вважається остаточною для винесення рішення у справі про конституційність указу президента Зеленського про розпуск Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: