Переорієнтація України на Схід неможлива і невигідна – віцепрем'єр

Читать на русском
Віцепрем'єр-міністр Ольга Стефанішина вважає, що Україні невигідно переорієнтуватися на Схід.
Слово і діло

Переорієнтація України на Схід фізично неможлива і невигідна.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

«Є певна рамка, певна державна політика, яка формується досить тривалий час. Переорієнтація на схід – це фізично неможливо і, скажімо так, якщо зважувати всі ризики, це точно не вигідно», – вважає Стефанішина.

Які кредитні угоди Україна підписувала з КитаємЯкі кредитні угоди та на яких умовах підписували Україна і Китай - на інфографіці Слово і діло.

Китай, за словами Стефанішиної, є найбільшим торговельним партнером України разом з Європейським Союзом. І відносини з ним, насамперед, прагматичні економічні. «Скажімо так, відносини з Китаєм, є прагматичними, оскільки вони є взаємовигідними і особливо важливими з точки зору того, що Україна взаємодіє з ЄС у напрямі зеленого курсу, зеленої трансформації, який передбачає декарбонізацію, скорочення викидів, пов'язаних з транспортуванням продукції. Тому з китайською стороною ми говоримо про те, щоб розміщувати на території України виробництва, виробляти продукцію з доданою вартістю. Тобто, це взаємовигідна історія», – сказала вона.

Віцепрем'єр також наголосила, що через взаємини з Китаєм Україна не матиме проблем зі США: «Якщо між Україною і Штатами будуть виникати певні проблеми, вони точно не будуть пов'язані з Китаєм».

Нагадаємо, спікер української делегації у ТКГ Олексій Арестович заявляв, що Україна переорієнтує свої інтереси на Схід, якщо в ЄС і США продовжиться «практика здачі українських інтересів, що проводиться за вказівкою проросійських лобістів».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: