Антикорупційний суд не скасував арешт судна у справі АМПУ

Читать на русском
Антикорупційний суд повернув клопотання про скасування арешту судна у справі про багатомільйонні збитки держпідприємства.
судно Сєвєродвінський

Вищий антикорупційний суд відмовився скасовувати арешт судна Ginger (раніше «Сєвєродвінський»), який наклали у межах справи про заволодіння понад 290 млн грн державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Таке рішення 31 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, адвокат в інтересах чотирьох членів екіпажу судна «Ginger» (раніше «Сєвєродвінський») подав клопотання про скасування арешту з цього майна. Адвокат зазначив, що компанія-власник судна Leymark Industrial Limited Parthership не виконала свої зобов'язання щодо виплати зарплатні членам екіпажу судна. У зв'язку з чим екіпаж був вимушений звернутися до суду. Рішенням Заводського районного суду Миколаєва позовні вимоги членів екіпажу судна про стягнення заборгованості по заробітній платі з компанії було задоволено.

Пізніше приватний виконавець заарештував майно компанії Leymark. Єдиним майном зазначеної компанії на території України є судно Ginger. В подальшому приватним виконавцем було встановлено, що на вказане майно був накладений арешт у справі АМПУ. Цей арешт перешкоджає реалізації судна та порушує майнові права екіпажу судна як стягувачів по виконавчому провадженню.

Втім судді повернули клопотання. Вони вказали, що цей екіпаж не є власниками або володільцями вказаного у клопотанні майна, не є третьою особою, щодо майна якої вирішується питання про арешт, тому суд не вбачає порушення їхніх прав чи інтересів.

Як відомо, САП і НАБУ обвинувачують ексголову АМПУ Андрія Амеліна, першого заступника АМПУ Юрія Наконечного, ексначальницю відділу закупівель АМПУ Олену Степанову, заступника начальника Одеського філіалу АМПУ Артема Раковича, директора ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» Олексія Буштрука і бенефіціара цього підприємства Олександра Кучера, а також бенефіціара Kleona Trade LLP Андрія Мишка в розкраданні 247 млн грн.

Нагадаємо, суд призначив підготовче засідання у справі АМПУ. Пізніше, у підготовчому засіданні зробили двомісячну перерву. Раніше суд залишив арештованими рахунку фірми «Техморгідрострой».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: