Вакцинація від коронавірусу переслідує дві мети – лікар

Читать на русском
Створення колективного імунітету проти коронавірусу, про що говорять вчення всього світу, на практиці, швидше за все, практично нереально
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Вакцинація від коронавірусу має дві мети. Перше - підготувати організм до зустрічі з коронавірусом, і друге - створити імунологічний прошарок, яка не дасть хвороби поширитися.

Про це розповіла завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О. Богомольця Ольга Голубовська в інтерв'ю «Обозревателю».

Ситуація загострюється: чого очікувати від осіннього спалаху коронавірусуСитуація з коронавірусом в Україні почала загострюватись. Коли буде новий спалах COVID-19 та чи варто готуватися до локдауну, читайте у матеріалі Слово і діло.

За словами Голубовської, створення колективного імунітету проти коронавірусу, про що говорять вчення всього світу, на практиці, швидше за все, практично нереально.

«Це було б реально, якби формувався стійкий довічний імунітет. Однак... як природна, так і поствакцинальний захист згодом слабшають. Другий, більш важливий момент - мутації вірусу. Постійно з'являються нові варіанти, що вислизають від імунітету, і цей процес буде тільки наростати» - сказала вона, нагадавши, що навіть вакциновані можуть залишатися джерелом інфекції.

Нагадаємо, в Україні за добу 30 серпня 2021 року в Україні зафіксували 1 356 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: