США і Україна встановлять захищену лінію міжурядового зв'язку – Держдепартамент

Читать на русском
Лінія спецзв'язку між столицями США та України працюватиме цілодобово, підтримуватиме сім мов та забезпечуватиме постійний зв'язок.
Ілюстративне фотоcip.gov.ua

Київ і Вашингтон домовилися про створення між двома столицями захищеної лінії міжурядового зв'язку. Ця лінія допоможе мінімізувати ризики збройної агресії проти України, та інших конфліктів або надзвичайних ситуацій.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державний департамент підтвердив повідомлення.

Лінія спецзв'язку між столицями США та України працюватиме цілодобово, підтримуватиме сім мов та забезпечуватиме постійний зв'язок.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

«Працюючи сьома мовами, лінія працює 24 години на добу, щоб мінімізувати ризик збройного конфлікту, який може виникнути в результаті нещасного випадку, прорахунку або непорозуміння з ряду питань, що впливають на міжнародну безпеку» - сказано в повідомленні Держдепартаменту, повідомляє РБК-Україна.

Нагадаємо, що у Вашингтоні 1 вересня о 21 годині по Києву в Білому домі стартувала зустріч президентів США та України - Джозефа Байдена і Володимира Зеленського.

За підсумками зустрічі двох президентів Україна і США випустили спільну заяву, яка стосується стратегічного партнерства двох держав. У ньому визначаються основні напрямки співпраці Києва і Вашингтона на найближчі роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: