Грузія відмовилася від чергового траншу ЄС

Читать на русском
У зв'язку з двозначним економічним зростанням в країні в 2021 році може не знадобитися брати другу частину траншу.

Уряд Грузії відмовився від чергового траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Про це заявив ремьер-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, пише DW.

Чиновник вважає, що в зв'язку з двозначним економічним зростанням в країні в 2021 році може не знадобитися брати другу частину траншу в розмірі 75 млн євро, щоб не збільшувати зовнішній борг, котрий збільшився.

«У цьому році, оскільки ми почали скорочувати зовнішній борг, велика ймовірність того, що більше не буде необхідності отримувати цю суму», - заявив Гарібашвілі.

Макрофінансова допомога від ЄС: на що підуть коштиЕксперт вважає, що кошти від ЄС скерують на те, щоб скоротити фінансовий розрив у бюджеті й забезпечити видатки до кінця року.

У той же час, Грузія дуже вдячна ЄС за всю допомогу, яку він надав країні під час боротьби з пандемією коронавірусу, і в цілому за все, що зробив і робить Євросоюз.

Однією із головних причин того, що уряд може утриматися від запозичення другої частини макрофінансової допомоги ЄС, він назвав той факт, що це кредит, а не грант.

«Головний мотив в тому, що ми поступово почали скорочувати зовнішній борг», - підкреслив прем'єр.

Згідно з попередніми статистичними даними, зростання ВВП Грузії в липні в річному численні склало близько 10%, а за сім місяців поточного року - 12,2%.

«Це призведе до додаткових доходів до бюджету, і при збереженні цих темпів до кінця року ми, швидше за все, матимемо двозначний економічне зростання», - сказав Гарібашвілі.

Раніше Україна і Грузія завершили взаємне визнання COVID-сертифікатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: