Україна в ТКГ назвала можливу причину загострення на Донбасі

Читать на русском
Загострення ситуації на Донбасі може бути пов'язано з майбутньою зустріччю Володимира Зеленського з Джо Байденом.
Сергій Гармашфото Радіо Свобода

Загострення ситуації на Донбасі може бути пов'язано з майбутньою зустріччю президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш у четвер, 12 серпня.

Війна та мир в обіцянках Зеленського: як змінювалася риторика президента щодо ДонбасуЯк за роки президентства змінювалася риторика Володимира Зеленського щодо війни на Донбасі.

«Якщо говорити про причини, то я для себе виділив 6 факторів, один з них зараз досить обговорюється - це геополітичний. Тобто, дійсно зустріч Байдена із Зеленським, і зустріч Меркель з Зеленським, а ми бачили буквально минулої весни, як перед самітом НАТО, коли можливі були позитивні рішення для України, та ж Захарова - спікер російського МЗС говорила, що якщо буде продовжуватися «мілітаризація »України (вони це так називають), і зближення України з НАТО, то це загострить ситуацію на Донбасі. Тобто, вони використовують ситуацію на Донбасі як стримуючий фактор шантажу, в тому числі в геополітиці», - заявив Гармаш.

Гармаш також відзначив ще один фактор ескалації на Донбасі - внутрішньоросійський. Він нагадав, що у вересні в Росії відбудуться вибори до Державної думи, тому країні-агресору необхідна «тема, що мобілізує електорат».

Він також виділив військовий фактор - терор і залякування мирних жителів, щоб очистити більшу територію.

Обговорення загострення на Донбасі в рамках ТКГ Гармаш очікує не раніше 26 серпня.

Нагадаємо, з початку серпня на Донбасі загострилася ситуація. Кількість обстрілів зросла, повідомлялося про загиблих серед ЗСУ і мирного населення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: