Під час обстрілу Авдіївки поранено вісім українських військових – ТКГ

Читать на русском
В результаті сьогоднішніх обстрілів бойовиків в районах Авдіївки поранені вісім українських військовослужбовців.
facebook.com/pressjfo.news

В результаті сьогоднішніх обстрілів бойовиків в районах Авдіївки і самого міста були поранені вісім українських військовослужбовців.

Про це повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі в Telegram.

Через обстріли у Донецькій області змінили рух поїздівУ Донецькій області тимчасово обмежили рух поїздів Київ - Авдіївка і Дніпро - Авдіївка через артилерійські обстріли з боку бойовиків.

«За уточненими даними: поранені і травмовано вісім військовослужбовців», - йдеться в повідомленні.

У ТКГ уточнили, що окупанти застосовували міномети і артилерію калібром 120 та 122 мм, заборонені мінських угодами. На вимоги СЦКК припинити вогонь противник не реагував.

На думку української сторони в ТКГ, метою сепаратистів було спровокувати ЗСУ на відповідь, «а потім на своєму вищому рівні заявити про «агресивні дії України» і створити напругу, в ідеалі - зірвати переговори президента України з президентом США про подальші шляхи врегулювання конфлікту, в тому числі - на тему участі США в такому врегулюванні».

У ТКГ також допускають, що активність бойовиків під час зустрічі у Вашингтоні Джо Байдена і Володимира Зеленського «може бути збільшена додатково».

Нагадаємо, сьогодні бойовики обстріляли Авдіївку, постраждали житлові будинки і промислова база. Раніше було відомо про трьох поранених бійців ЗСУ. А УЗ повідомила про зміну маршруту поїздів в районі Авдіївки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: