Законопроєкти в Раді: в серпні зареєстрували менш як 50 ініціатив

Читать на русском

У серпні український парламент був на канікулах, і законотворча діяльність практично зупинилася – за місяць зареєстрували лише 49 законопроєктів (для порівняння, в липні їх було 104). Президент Володимир Зеленський подав один законопроєкт, Кабінет міністрів – 17, народні депутати – 31. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю минулого місяця.

Володимир Зеленський зареєстрував законопроєкт про встановлення нового свята – Дня Української Державності. Президент пропонує святкувати його 28 липня і запровадити вихідний у цей день.

Від уряду Дениса Шмигаля в серпні було 17 законопроєктів. Серед них – законопроєкт про основи державної політики перехідного періоду (докладніше про нього тут), зміни в закон щодо визнання організації терористичною, зміни в закон про фізичну культуру і спорт, зміни до законодавчих актів щодо оплати праці.

Парламентарії в серпні подали 31 законопроєкт. Представники фракції «Слуга народу» брали участь в розробці 20 ініціатив (найактивнішим був Андрій Мотовиловець), група «Довіра» – в розробці 10 законопроєктів (серед лідерів Андрій Іванчук).

Депутати від «Голосу» значаться серед авторів 9 законопроєктів. Найактивніше в цьому напрямку працювали Ярослав Железняк і Олександра Устінова. Депутати «Опозиційної платформи – За життя» є серед авторів 6 законопроєктів, найактивнішим був Ігор Абрамович.

До розроблення 3 законопроєктів причетні фракція «Батьківщина» та група «За майбутнє», 2 законопроєктів – «Європейська солідарність».

З позафракційних народних депутатів найбільше законотворчою діяльністю у серпні займався віцеспікер Ради Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, скільки законодавчих ініціатив зареєстрували і ухвалили за два роки роботи Верховної ради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: