Парламент попередньо підтримав законопроєкт про великий Державний Герб України

Читать на русском
Рада на позачерговій сесії парламенту 24 серпня підтримала законопроєкт про великий Державний Герб України.
Фото з відкритих джерел

Рада на позачерговій сесії парламенту 24 серпня підтримала законопроєкт про великий Державний Герб України.

Про це йдеться на сайті Верховної ради.

Документ у першому читанні затвердили на позачерговому засіданні парламенту. За нього проголосували 257 депутатів.Проти законопроєкту проголосували 11 парламентарів, четверо утрималися, а 13 взагалі не голосували. Найбільше голосів віддали депутати від «Слуги Народу» – 213.

Варто зауважити, щоб законопроєкт ухвалили в цілому, згідно з Конституцією, закон про Великий герб мають у парламенті підтримати не менше 300 депутатів.

Головним елементом великого Герба буде знак Княжої держави Володимира Великого (малий Герб) золотого кольору на синьому п'ятисторонньому щиті із закругленими нижніми бічними кутами із золотою облямівкою. Над щитом - зображення великокнязівського вінця (корони) Ярослава Мудрого і шатер у вигляді рослинного орнаменту.

Щит тримають: з лівого боку - лев (герб Галицько-Волинського князівства), з правого - воїн-козак з рушницею (герб Війська Запорозького). Під щитом - стрічка з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, під стрічкою - два колоски пшениці, переплетені гроном калини зі стилізованим листям.

Нагадаємо, у вівторок, 24 серпня, у Верховній раді пройшло засідання, яке присвячене 30-й річниці прийняття Акту проголошення незалежності України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: