МОЗ прийняв рішення відмовитися від примусової вакцинації педагогів

Читать на русском
Спікер МОЗ нагадав, що вакцинація залишається виключно добровільною і безкоштовною для всіх українців, в тому числі і педагогів
Ілюстративне фотоФото ТАСС

В Україні прийнято рішення відмовитися від примусової вакцинації педагогів. Якщо область перейде в жовту або помаранчеву карантинну зону, працювати будуть тільки ті навчальні заклади, які мають у своєму складі 80% і більше вакцинованих вчителів.

Про це заявив речник Міністерства охорони здоров'я Роман Борщ в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Це є одним з перших заходів, які повинні стимулювати вчителів і працівників освіти щепитися і таким чином уберегти себе, своїх рідних, колег і забезпечити таким чином очне навчання...» - сказав він.

Освіта і COVID-19: як навчатимуться школярі та студенти з 1 вересняШколярі з 1 вересня почнуть вчитися в звичайному режимі, далі все залежить від епідеміологічної ситуації в Україні.

Борщ нагадав, що вакцинація залишатиметься добровільною та безкоштовною.

«Поки не передбачено ніякої примусової вакцинації. Є у нас постанова Кабінету Міністрів, чітко регламентує, в яких випадках може працювати установа або не може... Зараз в міністерстві не розглядається який-небудь примусовий елемент або щеплення будь-яких груп населення» - резюмував він.

Нагадаємо, згідно з даними МОН, перед 1 вересня в Україні вже повністю вакциновані 29% колективів шкіл, ще 23% щеплені однією дозою.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я зробила заяву про роботу шкіл під час пандемії. Школи повинні бути відкритими.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: