У МОН оцінили вакцинацію вчителів перед початком навчального року

Читать на русском
Перед 1 вересня в Україні вже повністю вакциновані 29% колективів шкіл, ще 23% були щеплені однією дозою.

Перед 1 вересня в Україні вже повністю вакциновані 29% колективів шкіл, ще 23% були щеплені однією дозою.

Про це повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міносвіти Юрій Кононенко в ефірі Громадського радіо.

«Ми розпочинаємо роботу в звичайному режимі: із масочним режимом та дотриманням соціальної дистанції. Станом на 27 серпня повністю вакциновані близько 185 тисяч педагогів - це 29%. Та 23% - ще 145,5 тисяч осіб - вакциновані однією дозою», - сказав чиновник.

Освіта і COVID-19: як навчатимуться школярі та студенти з 1 вересняШколярі з 1 вересня почнуть вчитися в звичайному режимі, далі все залежить від епідеміологічної ситуації в Україні.

За його словами, ці показники успішні, однак в Міносвіти працюють над тим, щоб кількість педагогів, які отримали COVID-щеплення, стала більшою.

Кононенко зазначив, що ніхто вчителів щепитися не примушує. Також, за його словами, ні учні, ні педагоги не будуть зобов'язані тестуватися на коронавірус.

«Працюємо над пропагандою, про те, щоб всі співробітники мали доступ до вакцини. Обов'язкову умову бути вакцинованими для початку роботи немає. Законодавство передбачає, що вимога в вакцинації 80% колективу шкіл необхідна для очного навчання, якщо заклад буде в «помаранчевій» зоні. В іншому випадку школи працюватимуть дистанційно. Зараз всі навчальні заклади в Україні в «зеленій» зоні», - сказав Юрій Кононенко.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я зробила заяву щодо роботи шкіл під час пандемії. Школи мають бути відкритими.

Нагадаємо, в МОЗ підготували рекомендації школам, як провести свято «першого дзвоника» в умовах карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: