Міносвіти оприлюднило алгоритм запису освітян на COVID-вакцинацію

Читать на русском
Після прибуття чергової партії препарату Pfizer розпочнеться вакцинація працівників освіти. У зв’язку з цим Міністерство освіти оприлюднило алгоритм запису освітян на щеплення.
Reuters

Після прибуття чергової партії препарату Pfizer розпочнеться вакцинація працівників освіти. У зв’язку з цим Міністерство освіти оприлюднило алгоритм запису освітян на щеплення.

Про це повідомила пресслужба МОН.

Відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19 працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту.

«Освітян, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році, за їхнім бажанням, щеплюють вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech з 14 квітня. Вакцинація інших працівників сфери освіти розпочнеться після отримання регіонами нової партії вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech», – зазначають в повідомленні.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Алгоритм запису на вакцинацію виглядає наступним чином:

  • Працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають звернутися до керівників закладів освіти.

  • Керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і направляють списки до органів управління освітою місцевих рад. Органи управління освітою місцевих рад надають списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської держадміністрацій.

  • Керівники закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти направляють списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних та Київської міської держадміністрацій.

  • Департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської держадміністрацій надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я.

  • Керівники закладів вищої освіти направляють списки департаментам охорони здоров’я обласних адміністрацій.

  • Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівників закладів освіти, які подали списки, про дату і час, коли мобільна бригада приїде до закладу освіти для вакцинації колективу.

Нагадаємо, Україна 18 травня очікує на постачання 473 тисячі доз вакцини Pfizer/BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: