Заборгованість за лікарняні: міністр Лазебна прокоментувала ситуацію

Читать на русском
Лазебна розповіла про ситуацію з виплатами заборгованості за лікарняні та пообіцяла до липня погасити її лише на чверть.
Марина Лазебнафото з відкритих джерел

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила про ситуацію з виплатами заборгованості за лікарняні: обіцяє до липня погасити її лише на чверть.

Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Зазначається, що в «Суботньому інтерв’ю» вона відповіла на скаргу читачки про те, що «третій місяць влада в умовах пандемії не виплачує громадянам лікарняні».

«Це теж одне з моїх найболючіших питань. Зараз, слава Богу, зменшилося інфікування, зменшилася кількість лікарняних заяв. І ми маємо змогу всі кошти, які надходять від єдиного соціального внеску, спрямовувати на погашення заборгованості. За минулий тиждень ми погасили заборгованість на 300 мільйонів. Це 10% від тієї заборгованості, яка є. 60 тисяч осіб уже отримали лікарняні. Це ж, знов-таки, економіка», – сказала Лазебна.

Підвищення виплат і пенсій: коли і кому | Марина Лазебна | Суботнє інтерв’юРадіо Свобода

На уточнювальне запитання, «чи зараз дійсно заборгованість за три місяці», вона відповіла: «Ні, у нас заборгованість 26 днів від початку», – не уточнивши від якого саме початку.

«Але ще на цьому тижні ми перерахували з держбюджету 400 мільйонів. І, знову ж, таки погасимо заборгованість», - сказала міністр, на нагадування, що термін становить не більше ніж два тижні.

«Тобто я вважаю, що за цей період, коли немає такого масового захворювання, ми маємо максимально погасити заборгованість. Я так орієнтуюся, що на 25% ми її до липня погасимо», – заявила Марина Лазебна.

Підвищення пенсії: стало відомо скільком українцям чекати на індексаціюЯк раніше повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль, від 1 березня пенсії для восьми мільйонів українців зросли на 11%, у середньому зростання становило 300 гривень.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики пообіцяли збільшити суму допомоги при народженні дитини.

Як ми раніше повідомляли, у Мінсоцполітики нагадали розмір прожиткового мінімуму з 1 липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: