До кінця 2021 в Україні з'явиться електронна медкарта – Радуцький

Читать на русском
Впровадження електронної медкарти планується в рамках введення в Україні системи електронних рецептів для всіх рецептурних препаратів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні вже у 2021 році запрацює електронна медична карта пацієнта. У ній буде міститися вся необхідна для лікаря інформація - план лікування, призначені ліки та інше.

Про це заявив народний депутат від «Слуги народу», голова профільного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький у своєму Facebook.

Електронний лікарняний: як його будуть оформляти та оплачуватиЕлектронні лікарняні будуть обов'язковими з 1 вересня. Як оформити і отримати виплати, розібралося Слово і діло.

За його словами, впровадження електронної медкарти планується в рамках введення в Україні системи електронних рецептів для всіх рецептурних препаратів. Сама система запрацює з 2022 року.

«З появою Е-рецепта лікар буде змушений призначати препарати не на свій розсуд, а згідно з планом лікування – відповідно до затверджених протоколів. Відповідно, з'явиться можливість контролювати правильність дій медичного працівника», - зауважив Радуцький.

Нагадаємо, 10 червня в Україні запрацювали електронні лікарняні. До кінця літа медзаклади поступово переходитимуть на формування електронних документів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: