В Естонії обрали нового президента

Читать на русском
Парламент Естонії 31 серпня з другої спроби обрав нового президента країни. Був лише один кандидат.
FOTO: KIUR KAASIK

Парламент Естонії 31 серпня з другої спроби обрав нового президента країни. Ним став єдиний кандидат Алар Каріс.

Про це повідомляє видання Delfi.

В уряді відповіли на заяву президента Естонії щод євроінтеграції УкраїниВіцепрем'єр Ольга Стефанішина прокоментувала заяви президента Естонії Керсті Кальюлайд про те, що Україні для членства в ЄС потрібно ще 20 років роботи.

Так, сьогодні пройшов другий тур голосування на виборах нового президента Естонії. В результаті єдиний кандидат Алар Каріс все ж набрав 72 голоси. Цього достатньо, так як було потрібно більше ніж 68 голосів.

Очікується, що Каріс обійме посаду президента 11 жовтня 2021 року.

Раніше Алан Каріс займав посаду директора Естонського національного музею. У серпні 2021 до нього з пропозицією висунутися на пост президента звернувся спікер парламенту Юрі Ратас. Каріс прийняв пропозицію. Його кандидатуру підтримала правляча коаліція.

Нагадаємо, 30 серпня естонський парламент на позачерговому засіданні не зміг обрати президента країни у першому турі голосування. Каріси не вистачило голосів. Тому сьогодні відбувся другий тур.

На минулому тижні діючий президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що для отримання членства в ЄС Україні доведеться «ще 20 років роботи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: