Кількість американців, які потребують евакуації, скоротилася до 300 – Блінкен

Читать на русском
США забезпечать своїм громадянам і громадянам союзних країн безперешкодний виїзд з Афганістану і після 31 серпня
Ілюстративне фотоpicture-alliance

США в цілому практично завершили евакуацію своїх громадян з Афганістану. На території країни залишаються тільки близько 300 громадян США, які бажають виїхати.

Про це заявив в ефірі телеканалу ABC держсекретар Ентоні Блінкен, передає Інтерфакс-Україна.

«Залишилися близько 300 громадян США, які повідомили нам про бажання виїхати. Ми ведемо активну роботу, допомагаючи їм дістатися до аеропорту, сісти в літак і покинути Афганістан» - сказав він.

На цьому ж брифінгу радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що і після 31 Серпня США забезпечать своїм громадянам і громадянам союзних країн безперешкодний виїзд з Афганістану.

Нагадаємо, Україна, США і ще 90 держав 29 серпня схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні заходу афганці та люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування при талібах.

Після захоплення влади в Афганістані талібами в Україну прибули шість евакуаційних літаків. Загалом, Країна вивезла вже понад 650 осіб серед яких українці, іноземні журналісти, біженці та міжнародні правозахисники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: