У Росії на Камчатці впав вертоліт з туристами, багато загиблих

Читать на русском
Вертоліт здійснив жорстку посадку на Курильське озеро в Кроноцькому заповіднику і пішов під воду, з 17 осіб на борту сімох врятували
Вертоліт Мі-8Відкрите джерело

У Росії на Камчатці зазнав аварії приватний вертоліт Мі-8, на борту якого перебувала група туристів. Велика частина пасажирів вертольота загинула під час аварії.

Про це повідомляє Інтерфакс.

За даними агентства, на борту вертольота компанії «Витязь-Аэро» перебувало 17 осіб: 14 туристів і троє членів екіпажу. Сімох врятували, інших продовжують шукати. За даними МНС Росії, на борту вертольота було 16 осіб.

Вертоліт здійснив жорстку посадку на курильське озеро в Кроноцькому заповіднику і пішов під воду. Серед причин аварії розглядають технічну несправність і помилку пілотів.

Телеграм-канал Mash повідомив, що вертоліт заходив на посадку в складних погодних умовах - над озером був сильний туман. За інформацією каналу, всі, кого не знайшли живими на місці аварії, загинули, оскільки вертоліт затонув.

«Вертоліт слідував туристичним маршрутом від селища Миколаївка до озера курильське. Співробітники Кроноцького заповідника, на території якого впав борт, почули удар об воду і відразу ж попрямували до місця падіння, щоб допомогти пасажирам. Зараз йде рятувальна операція. До пошуків вертольота залучили 45 осіб і 8 одиниць техніки. Прокуратура вже почала перевірку того, що сталося», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні в Івано-Франківській області легкомоторний спортивний літак впав на приватний житловий будинок. Загинув відомий український пілот, а також три громадянина США - пасажири літака.

У Департаменті Савоя на південному сході Франції зазнав аварії туристичний легкий літак. Загинули три людини, один пасажир серйозно травмований.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: