Нацгвардія отримала третій французький вертоліт Airbus

Читать на русском
Національна гвардія отримала третій французький вертоліт Airbus Н-225. До кінця цього року очікується ще чотири.
facebook.com/NGU

Національна гвардія отримала третій французький вертоліт Airbus Н-225, який поставлений в рамках розвитку Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту МВС України.

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії у Facebook.

З квітня запрацюють перші бригади авіації МВС – АваковВ Україні у квітні на постійне чергування заступає льотна бригада Авіаційної системи МВС. Пілотною стане Львівська область.

Очікується, що до кінця року авіація Нацгвардії поповниться ще чотирма вертольотами Airbus.

«Нацгвардія вже має у своєму арсеналі 3 сучасні повітряні судна, пілоти яких пройшли теоретичне і практичне навчання у своїх колег у Франції. Загалом у планах #НГУ розширити парк до 12 гелікоптерів, які використовуватимуться для оперативного переміщення особового складу на великі відстані для виконання визначених завдань, евакуація хворих та поранених, здійснення пошуково-рятувальних заходів», - розповів командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан.

Нагадаємо, контракт на постачання вертольотів Україна і Франція підписали у 2018 році. Контракт дає можливість отримати 55 сучасних вертольотів, які будуть використовуватися в системі безпеки.

Перший вертоліт Airbus прибув до України 21 грудня 2018 року, другий у грудні 2019 року. У лютому 2021 року стало відомо, що протягом цього і наступного року Airbus Helicopters поставить в Україну 10 вертольотів H225 і продовжить підготовку українських пілотів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: