НАБУ повідомило про підозру ексначальнику департаменту Нацполіції

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишньому керівнику одного з департаментів Нацполіції.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому начальнику одного з департаментів Національної поліції України та директору приватної компанії в одержанні та наданні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«5 квітня прокурорами САП та детективами НАБУ за участі Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції повідомлено про підозру колишньому начальнику одного з департаментів Нацполіції та директору товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснює постачання на територію України вибухозахисного обладнання», – інформує прокуратура.

Експосадовця Нацполіції викрито на майже 1 млн грн зловживанняхNABU

За даними «Слово і діло», йдеться про колишнього начальника департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції Олександра Буханченка та керівника ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігоря Лобка. За версією слідства, Буханченко нібито одержав від Лобка 980 тисяч грн неправомірної вигоди за забезпечення закупівлі Головним управлінням Нацполіції в Луганській області вибухозахисного обладнання саме у цієї компанії.

Як повідомляють у прокуратурі, вказані кошти були одержані керівником департаменту на рахунки підконтрольного йому підприємства та у подальшому легалізовані через інші юридичні особи. Тож окрім отримання неправомірної вигоду Буханченку інкримінують і легалізацію коштів, одержаних злочинних шляхом.

За даними НАБУ, Лобко перерахував 980 тис. грн нібито за юридичні послуги (які насправді не надавалися) компанії, кінцевим бенефіціаром якої, як з’ясувало слідство, був на той момент Буханченко. Зазначений епізод – один із можливих злочинів із закупівель, здійснених Департаментом НПУ, які досліджують детективи НАБУ.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора передав до НАБУ цю справу. Детективи її розслідують з грудня 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: