Хабар експосадовцю Нацполіції: підозрюваному обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного заходу у виді застави.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід у вигляді 158 900 грн застави директору ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігорю Лобку, якого Національне антикорупційне бюро підозрює у наданні неправомірної вигоди колишньому начальнику департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександру Буханченку.

Таке рішення 21 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива про застосування запобіжного заходу – задовольнити частково. Обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави – 70 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 158 900 грн», – ідеться в рішенні.

Також на підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з будь-яких питань із підозрюваним Бухаченком, свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександру Буханченку та директору ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігорю Лобку. За версією слідства, Буханченко нібито одержав від Лобка 980 тисяч грн неправомірної вигоди за забезпечення закупівлі Головним управлінням Нацполіції в Луганській області вибухозахисного обладнання саме у цієї компанії.

Як повідомляють у прокуратурі, вказані кошти були одержані керівником департаменту на рахунки підконтрольного йому підприємства та у подальшому легалізовані через інші юридичні особи. Тож окрім отримання неправомірної вигоду Буханченку інкримінують і легалізацію коштів, одержаних злочинних шляхом.

За даними НАБУ, Лобко перерахував 980 тис. грн нібито за юридичні послуги (які насправді не надавалися) компанії, кінцевим бенефіціаром якої, як з’ясувало слідство, був на той момент Буханченко. Зазначений епізод – один із можливих злочинів із закупівель, здійснених Департаментом НПУ, які досліджують детективи НАБУ.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора передав до НАБУ цю справу. Детективи її розслідують з грудня 2018 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: