ВАКС пом'якшив запобіжний захід експосадовця Нацполіції

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під домашнім арештом підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд пом'якшив з домашнього арешту на особисте зобов'язання запобіжний захід колишнього начальника департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександра Буханченка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від директора ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігоря Лобка.

Таке рішення 21 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відправив Буханченка під нічний домашній арешт. У зв'язку з наближенням дати завершення домашнього арешту прокурор САП просив його продовжити.

Суддя клопотання задовольнив частково, відпустивши підозрюваного під особисте зобов'язання. Також ВАКС продовжив дію таких обов'язків Буханченка: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з будь-яких питань із підозрюваним Ігорем Лобком та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Раніше ВАКС обрав запобіжний захід Лобку.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександру Буханченку та директору ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігорю Лобку. За версією слідства, Буханченко нібито одержав від Лобка 980 тисяч грн неправомірної вигоди за забезпечення закупівлі Головним управлінням Нацполіції в Луганській області вибухозахисного обладнання саме у цієї компанії.

Як повідомляють у прокуратурі, вказані кошти були одержані керівником департаменту на рахунки підконтрольного йому підприємства та у подальшому легалізовані через інші юридичні особи. Тож окрім отримання неправомірної вигоду Буханченку інкримінують і легалізацію коштів, одержаних злочинних шляхом.

За даними НАБУ, Лобко перерахував 980 тис. грн нібито за юридичні послуги (які насправді не надавалися) компанії, кінцевим бенефіціаром якої, як з’ясувало слідство, був на той момент Буханченко. Зазначений епізод – один із можливих злочинів із закупівель, здійснених Департаментом НПУ, які досліджують детективи НАБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: