У США та України немає розбіжностей щодо ПП-2 – посол

Читать на русском
Між США і Україною немає розбіжностей щодо російського газопроводу Північний потік-2, заявила посол Оксана Маркарова.
Оксана Маркароваukrainian.voanews.com

Між Сполученими Штатами та Україною немає розбіжностей щодо російського газопроводу «Північний потік-2». Вашингтон так само як і Україна вважає його геополітичним проєктом РФ.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова, пише «Голос Америки».

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«І ми, і США сприймаємо його дуже однозначно: це геополітичний проєкт Російської Федерації, і ми розуміємо, які ризики він ставить не тільки для України, але і для регіону в цілому», - сказала дипломат.

Вона підкреслила, що тільки Білий дім може приймати рішення про санкції щодо газопроводу.

«Але ми абсолютно чітко відчуваємо зацікавленість США разом з нами далі працювати над тим, щоб Північний потік-2 не став зброєю проти України і регіону», - зазначила Маркарова.

Посол додала, що українська сторона продовжує активну роботу проти «Північного потоку-2», надаючи партнерам інформацію про всі компанії, залучені до проєкту.

Нагадаємо, Вищий земельний суд Дюссельдорфа відмовився звільнити ПП-2 від газової директиви. Це означає, що компанія-оператор ПП-2 повинна бути незалежною від «Газпрому», а 50% його пропускної потужності повинні резервуватися для альтернативних постачальників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: