Кулеба розповів подробиці зустрічі з Сійярто

Читать на русском
Кулеба і Сійярто домовилися, що засідання українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав нацменшин пройде 16 вересня.
facebook.com/dmytro.kuleba

Голова МЗС України Дмитро Кулеба і голова МЗС Угорщини Петер Сійярто під час зустрічі домовилися про дату засідання комісії з питань нацменшин, а також обговорили питання енергетики і освіти.

Про це Кулеба повідомив у Facebook за підсумками зустрічі під час спільного брифінгу з Сійярто.

Кулеба назвав три причини не сваритися з УгорщиноюМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не налаштована політично воювати з Угорщиною.

За його словами, було прийнято рішення, що засідання українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин пройде 16 вересня. Ця комісія не засідала з 2011 року.

«Ми погодили графік подальших контактів, засідань комісії з питань національних меншин. До речі, головування в цій комісії, згідно з рішенням уряду, перейде до МЗС. Проведення двосторонньої міжурядової комісії буде у вересні цього року», - сказав Кулеба.

Сійярто висловив надію, що вдасться досягти «нових результатів у використанні угорської мови в угорськомовних школах».

Кулеба додав, що з главою МЗС Угорщини також обговорювалися питання енергетики, освіти та виконання угоди про визнання сертифікатів про вакцинацію.

Також глави зовнішньополітичних відомств домовилися про встановлення в Будапешті пам'ятного Хрест з написом Загиблим за Україну.

«Ми, в свою чергу, надамо дозвіл на виділення додаткової ділянки для розміщення угорського військового кладовища в Підполоззя в Закарпатській області», - зазначив Кулеба.

Після брифінгу Петер Сійярто, головуючий у Комітеті міністрів Ради Європи, відправився разом з Кулебою на Донбас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Угорщина взаємно визнали документи про освіту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: