На летовищі Кабула через тисняву загинули люди

Читать на русском
Під час тисняви серед людей, які намагалися проникнути в міжнародний аеропорт Кабула, загинули семеро афганських мирних жителів.
THE NEW YORK TIMES

Під час тисняви серед людей, які намагалися проникнути в міжнародний аеропорт Кабула, загинули семеро афганських мирних жителів.

Про це повідомляє BBC.

Міністерство оборони Великої Британії зазначає, що умови на місцях залишаються надзвичайно складними, але вони роблять все можливе, щоб управляти ситуацією.

Розповідають, що у суботу, 21 серпня, тисячі афганців намагалися втекти, проникнувши на летовище. Тиснява почалася, коли бойовики Талібану почали стріляти у повітря, щоб розігнати натовп. Вже сьогодні, 22 серпня, британські військові повідомили про сімох загиблих мирних мешканців.

Афганський злам: до чого призведе перемога «Талібану» і до чого тут УкраїнаПеремога Талібану стала можлива тому, що Сполучені Штати Америки кинули Афганістан напризволяще.

Додамо, що 4500 американських військовослужбовців утримують тимчасовий контроль над міжнародним аеропортом імені Хаміда Карзая.

Нагадаємо, що люди на летовищі помирають у тисняві не вперше. 16 серпня в аеропорту міста Кабул під час евакуації з Афганістану через хаос у цілому загинуло семеро осіб. В тому числі й ті, хто розбився, намагаючись зачепитися за літак, котрий вже почав злітати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: