Україна готова говорити з Росією в рамках Кримської платформи – Кулеба

Читать на русском
Україна не направляла РФ офіційного запрошення на саміт Кримської платформи, але готова говорити з нею про деокупацію Криму в її рамках.

Україна не направляла РФ офіційного запрошення на саміт Кримської платформи, але готова говорити з нею про деокупацію Криму в її рамках.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби в ефірі каналу Україна 24.

«Офіційне запрошення ми не висилали. Але Росія з самого початку, коли було публічно оголошено про проведення Кримської платформи», - сказав він.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

Міністр пояснив, що Росія з самого початку відмовилася взаємодіяти з Кримської платформою, але українська сторона була б не проти обговорити деокупацію Криму з Москвою.

«Вона відразу категорично відкинула будь-яку можливість взаємодії з Кримської платформою, хоча ми не проти. Ми готові говорити з Росією про Крим в рамках Кримської платформи, але тема цієї розмови може бути тільки одна - шлях і графік деокупацію Криму», - підкреслив Кулеба.

Раніше повідомлялося про те, що загальна кількість учасників установчого саміту «Кримської платформи» знову збільшилася і тепер налічує чотири десятки.

Також нагадаємо, 6 серпня в Києві відбувсґ форум експертів Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: