У Зеленського пояснили, навіщо викликали Кличка на засідання РНБО

Читать на русском
Мера Києва Віталія Кличка сьогодні викликали на засідання Ради нацбезпеки і оборони для того, щоб обговорити стан історичних пам'яток і об'єктів спадщини в столиці.

Мера Києва Віталія Кличка сьогодні викликали на засідання Ради нацбезпеки і оборони для того, щоб обговорити стан історичних пам'яток і об'єктів спадщини в столиці.

Про це в коментарі LIGA.net повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, на засіданні РНБО не планували розглядати питання звільнення Кличко з посади голови КМДА, хоча «це було б обґрунтоване рішення».

«Однак на засідання РНБО пана Кличка запросили для професійного обговорення інших питань. Головне, від усіх представників виконавчої вертикалі на місцях - а це державні адміністрації, в тому числі київська міська - протягом місяця очікується повний звіт про стан історичних пам'яток і об'єктів спадщини на відповідних територіях», - сказав Подоляк.

Перегрівся та втомився: скільки разів і чому тріскався скляний «міст Кличка»Скляний міст Кличка відкрили понад два роки тому. Слово і діло вирішило порахувати, скільки разів і чому тріскався міст.

Зокрема РНБО цікавить, які об'єкти потребують спеціальних рішень та дійсного взяття під захист, які об'єкти вже перебувають під загрозою і чому історична спадщина є постійно під загрозою.

«Цей напрямок буде тепер ретельно відпрацьовано у зв'язку із безперервним руйнуванням об'єктів історичної спадщини - перш за все, в Києві. І очевидно, що столичні менеджери не справляються з модерацією цих процесів...», - сказав Подоляк.

Під час брифінгу прессекретар Зеленського Сергій Никифоров також розповів, для чого Кличка викликали на РНБО.

«Перше питання - те, що архітектурна та історична спадщина Києва «розчиняється» на очах у хмарочосах. Деякі такі пам'ятки кияни встигають відбити, зупинити їхнє руйнування, а деякі, як цієї ночі на Обсерваторній, - ні. З огляду на те, що сталось із садибою Барбана РНБО схвалила декілька рішень - дати оцінку руйнації садиби Барбана та якщо тут є кримінальний елемент, провести розслідування та відновити зруйновану памятку. По друге - це рішення СНБО щодо поліції, КМДА, та місцевих влад, слід підготувати аудит всіх архітектурних цінностей по всій Україні», - повідомив Никифоров.

Нагадаємо, сьогодні мер Києва Віталій Кличко повідомив, що його покликали на засідання РНБО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: