Перегрівся та втомився: скільки разів і чому тріскався скляний «міст Кличка»

Читать на русском

За даними відкритих джерел інформації, скляний міст через Володимирський узвіз та його елементи за два роки зазнавали пошкоджень 9 разів. Ба більше, перші тріщини на «мосту Кличка» з’явилися наступного дня після відкриття. «Слово і діло» вирішило згадати, скільки разів тріскався пішохідно-велосипедний міст, чому та чи знайшли винуватців.

Скляний міст Кличка відкрили понад два роки тому. Слово і діло вирішило порахувати, скільки разів і чому тріскався міст.
Скільки разів тріскався міст КличкаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

На будівництво мосту, який з’єднує парк Володимирська гірка і Арку дружби народів, витратили 306 млн грн. Завдовжки він 210 метрів і розташований на 22-метровій висоті.

Дві скляні вставки – оглядове скло – тріснули буквально у перші дні, що привернуло увагу медіа та киян. Основною версією назвали акт вандалізму. Після цього, внаслідок ремонтних робіт, дала тріщину ще одна вставка.

Ще через місяць з’явилися дефекти біля основи однієї з огорож. Цього разу причиною стали перепад температури та туго натягнуті троси. Тоді у соцмережах жартували, що міст «просто перегрівся» або, як казав сам Віталій Кличко про Шулявський міст, «втомився».

У вересні 2019 року відновили доступ до скляних елементів пішохідно-велосипедного мосту, і майже рік, до травня 2020, проблем не виникало. Однак потім знову тріснуло оглядове скло – причини так і не з'ясували.

На початку 2021 року вкотре тріснули скляні вставки, пошкоджену ділянку закрили стрічками, обмеживши прохід. У травні скло замінили, встановили склопакет європейського виробництва з посиленою міцністю.

Нещодавно, наприкінці липня, було пошкоджено 2 інформаційно-макетних скла. Цього разу навіть вдалося знайти вандала та притягти його до відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно ми аналізували зарплати мерів і з'ясували, що столичний голова Віталій Кличко отримує майже вдвічі менше, ніж мер Запоріжжя.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: