НАБУ завершило розслідувати справу директора комунального підприємства

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове слідство стосовно колишнього депутата, а нині керівника комунального підприємства.

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування справи за підозрою колишнього депутата Харківської міської ради, директора комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазіля Аббасова в зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«20 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили директору одного з комунальних підприємств міста Харкова про завершення досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем, в результаті якого місцева громада зазнала близько 1 млн грн збитків. Стороні захисту надано матеріали слідства для ознайомлення», – інформує відомство.

Як відомо, Аббасову визначили 908 тисяч грн застави як запобіжний захід. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила заставу до 181 600 грн.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2016 році КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: