Антикорупційний суд не скасував підозру харківському ексдепутату

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні скарги адвоката колишнього депутата на повідомлення про підозру.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не скасував підозру колишньому депутату Харківської міської ради, директора комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазілю Аббасову в зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 16 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Аббасова стверджував, що підозра необґрунтована, а вартість закуплених контейнерів нібито не завищена і збитків не завдано. Це встановила експертиза, яку ініціювала сторона захисту. На думку адвоката, КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» отримало продукцію, договірна вартість якої є меншою за визначену ринкову вартість, а тому, необхідно дійти висновку, що не було вчинено злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК України.

Детектив НАБУ заперечував проти задоволення і скарги. Він вказав, що вказана справа була порушена до введення в законодавство інструменту оскарження підозри, а значить суд не може розглядати цю скаргу. Суддя погодився з детективом і відмовив у задоволенні скарги.

Як відомо, Аббасову визначили 908 тисяч грн застави як запобіжний захід. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила заставу до 181 600 грн.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2016 році КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: