ВАКС визначив заставу ексдепутату Харківської міськради

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного дня.
Фазіль Аббасов

Вищий антикорупційний суд визначив 908 тисяч гривень застави колишньому депутату Харківської міської ради, директору комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазілю Аббасову, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 29 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави - 400 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 908 тис. грн», – ідеться у рішенні.

Також на підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися за межі Харківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із свідками у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Як встановило слідство, у 2016 році КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

Нагадаємо, ВАКС оголосив у міжнародний розшук ексзаступника директора Одеського припортового заводу. Також суд повторно заарештував готівку народного депутата Ярослава Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: