ВАКС повернув частину застави ексдепутату Харківської міськради

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив заяву про повернення надмірно сплаченого розміру застави.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд повернув частину застави, внесеної за колишнього депутата Харківської міської ради, директора комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазіля Аббасова, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 25 березня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Аббасову визначили 908 тисяч грн застави як запобіжний захід. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила заставу до 181 600 грн. Тому заставодавці просили суд повернути їм частину надмірно сплачених коштів у сумі 726 400 грн. ВАКС заяву задовольнив і повернув гроші.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2016 році КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: