Антикорупційний суд пом'якшив запобіжний захід харківському ексдепутату

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу.
Фазіль Аббасов

Вищий антикорупційний суд пом'якшив запобіжний захід колишнього депутата Харківської міської ради, директора комунального підприємства «Комплекс з вивезення побутових відходів» Фазіля Аббасова, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 24 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Аббасову визначили 908 тисяч грн застави як запобіжний захід. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила заставу до 181 600 грн.

Пізніше адвокат підозрюваного подав клопотання про зміну запобіжного заходу з заставу на особисте зобов'язання. Суддя клопотання задовольнив. Так Аббасову залишили такі обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із свідками у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2016 році КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: