Янукович написав звернення до українців до Дня Незалежності

Читать на русском
Віктор Янукович, який втік до Росії під час Революції гідності, написав звернення до українців напередодні святкування 30-річчя незалежності.
Фото з відкритих джерел.

Колишній президент України Віктор Янукович, який втік до Росії під час Революції гідності, написав звернення до українців напередодні святкування 30-річчя незалежності.

Текст звернення у Facebook опублікував його адвокат Віталій Сердюк.

Кримінальні провадження проти Януковича: на якому етапі перебуваютьНа якому етапі зараз кримінальні провадження проти експрезидента Віктора Януковича – на інфографіці.

Янукович пропонує згадати, «що набула Україна, а що втратила».

Політик вважає, що «кожен з президентів, парламентаріїв, прем'єр-міністрів і членів уряду діяли в умовах конкретних історичних обставин, впливати на які, а тим більше змінювати їх, вони не завжди могли».

А свій час правління Янукович назвав «непростим», але тоді, на його думку, український народ «жив краще».

«Не так давно перший президент України Леонід Кравчук заявив, що найбільшою своєю помилкою він вважає те, що вірив Росії... На моє глибоке переконання, головною помилкою в нашій тридцятирічній історії була не обманута довіра до Росії, а відмова від добросусідства з нею», - написав Янукович.

Політик натякає у зверненні, що все може змінитися: «потрібно не так багато: просто проголосувати на виборах за тих, хто вміє управляти державою».

Нагадаємо, Віктор Янукович втік з України взимку 2014 року після масових розстрілів у центрі Києва під час Євромайдану. Йому інкримінують низку злочинів, зокрема державну зраду. Провину свою він заперечує.

Чи пам'ятаєте ви святкові промови президентів на День Незалежності – тестЧи впізнаєте ви президента України за уривком з його промови на День Незалежності – пройти тест онлайн.

«Слово і діло» писало скільки є кримінальних проваджень проти Януковича і на якому етапі вони перебувають.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО, яке передбачає довічні санкції проти колишнього президента Віктора Януковича, колишнього прем'єра Миколи Азарова і ще 25 ексчиновників.

Крім того, наші аналітики розробили тест, де зібрали святкові промови президентів на День Незалежності. Пройти його можна тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: