Служба зовнішньої розвідки оскаржить відновлення Семочка на посаді

Читать на русском
У СЗР нагадали, що на сьогодні порядок призначення Семочка, отримання ним заробітної плати та іншого забезпечення під час служби в СЗР є предметами кримінального провадження
Сергій СемочкоВідкрите джерело

Служба зовнішньої розвідки не виключає оскарження рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким Сергія Семочка поновлено на посаді першого заступника голови СЗР.

Про це йдеться в заяві на сторінці Служби зовнішньої розвідки України в Facebook.

У СЗР нагадали, що Семочко призначили першим заступником голови СЗР 31 Липня 2018 року указом президента Петра Порошенка.

«У той час в СЗРУ була тільки одна посада першого заступника, зайнята іншим військовослужбовцям. Попри відсутність в штаті вакантної посади, С. Семочко був призначений без дотримання відповідних вимог чинного законодавства» - сказано в заяві.

Відновлення на посаді через суд: хто з високопосадовців оскаржував своє звільненняЗа останні роки чимало хто зі звільнених держслужбовців звернувся до суду, щоби поновитися на посаді. Пропонуємо згадати, кому з них це вдалося, а хто отримав відмову.

Таким чином, додали в СЗР, на сьогодні порядок призначення Семочка, отримання ним заробітної плати та іншого забезпечення під час служби в СЗР є предметами кримінального провадження. Суди всіх інстанцій при цьому розглядають тільки питання звільнення Семочка і соцзахисту військовослужбовців в цілому. У проблеми такого призначення суди не вникали - цю ситуацію розслідує Державне бюро розслідувань.

«Ця ситуація змушує СЗРУ вирішувати залишену нам проблему в комплексі: забезпечуючи соціальний захист С. Семочка, як і будь-якого військовослужбовця, відстоювати об'єктивну істину і законним способом вирішувати раніше створені проблеми. Служба змушена звернутися до суду за роз'ясненням цього рішення і залишає за собою право його оскаржити» - резюмували в СЗР.

Нагадаємо, 16 серпня стало відомо, що колишній перший заступник голови СЗР Сергій Семочко рішенням ОАСК відновлений на посаді.

Як відомо, Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за фактом можливої державної зради Семочка. Зазначену справу порушено за заявою журналістів Bihus.info. журналісти встановили, що дружина ексрозвідника Тетяна Лисенко, а також її родичі, в тому числі діти від першого шлюбу мають російські паспорти. Своєю чергою Семочко відхрестився від цих паспортів і заявив, що кримчан примусово паспортизували.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: